dR_t0ts ^o^
aku tengah menunggu ketibaan jeep untuk ke moscow neh! haha!
ouh petang nanti flight aku ke italy jam 530 petang booyehh~


first landing aku adalah MILAN!!
kiranya malam pertama aku di italy jatuh pada malam jumaat dan di Milan!
hoyehhhhhhhhh ^-^


ouh aku harap semuanya akan selamat sejahtera
harap kami semua akan okeh okeh jew


actually italy adalah tempat yang aku idamkan untuk honeymoon aku
tapi since kawan2 rapat aku ajak ke sini untuk final year
aku on ajelah..wooohooo~


tapi yang xbrape bestnye di saat neh adelah jpa xmasokkan gaji lagik
duit untuk berjalan adalah cukup2 aje
ouhh demmmmmm..


okeh sudah 5.55 pagi aku pergi bersiap cun cun
kan nak ngorat mamat italy yang super slurp tu
hahahahahaahaha! *pangg bertubi tubi dari i-roki*


okeh people..got to go
ciao ciao~
dR_t0ts ^o^

halu halu u'olls!^-^

aku tengah jalan jalan ke sana sini baca blog itu blog ini
dan aku terjumpa video super cool neh!

memang super deng best bro
double thumbs up lahh aku kasik
tabik spring~

hope u guys enjoy this d^.^b
dR_t0ts ^o^
halu halu dunia! 
gong xi fa cai..angpao na lai..lai lai lai!
hii arini ade eve utk raya cina..baru lepas makan macam jebon dan kejap lagik ade makan steamboat pulak..yahh chinese memang akan buat makan besaq bersama family pada malam eve tu..so disebabkan kami ni blajaq jauh2 so family jauh2 jadik kawan kawan rapat dapat la menumpang kasih sayang dan perut..slurpppp!


aku tengah mengantuk disebabkan perut aku terlalu banyak isi dan segala darah darah aku tidak mampu sampai ke otak sebab dia dah tersekat kat perut aku ni ha..haduih! aku kena lompat bintang 150 kali kot lepas aku buat satu post ni kan? ok wutever tots baik ko shaddap!


okeh..aku nak berkongsi cite hebat neh ngan korang neh
minggu lepas aka pada hari rabu 18 january 2012 aku & membe2 se-batch pegi main snowboarding weyh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
okeh aku rasa mcm tak brape nak percaye bile pikir balek tapi bila mengenangkan tulang belakang aku yang macam dah senget neh aku mula percaya yang aku dah berjaya ber-snowboarding beybeyh hoyehhh!


 haaa korang mesti ingat aku mereka cite kan? ini buktinye okeh!
aku dapat board yang paling cute & berat okeh..kira paling spesel la tu!
aku yang mintak..hahaha!
aku mintak sebab snowboard tu kaler pink & bertulis : special lady
hahaha memang special sunggoh >_<
dan inilah budak budak yang baru first time nak gi bersnowboarding
ini yang girls & a half haha!
boys sume tak tau lah kemana..malas nak tunggu..ouh ohsem kan pix neh?


okeh..kami semua memang tak reti ok..
nasib ade boys yang reti..so dorg banyak ajar
at first macam cuak gile sebab benda sangat amat scary okeh
kau kena meluncur turun bukit!
ouh yemm giiii! aku tekebil kebil jek bila pandang kaki bukit tu dari puncak bukit
adekah aku tengah mabuk atau gila?
ahhh pedulik..pengalaman ini bukan senang nak dapat okeh..
lets do it beybeyh!^-^


first round turun memang aku jerit sampai afrika pon dengaq
cuak & tak pandai langsung nk handle apepe
tapi bila 2-3 rounds aku dah mula paham how to control,how to balance kan diri
pastu dah mula gian lah kan
memang seronok gila bila da bole meluncur tu..
aku rasa kalau orang stress memang best main mende alah neh sebab bole jerit puas puas macam aku..haha!
aku tak stress ye btw..
tapi aku dah tau bila aku stress aku perlu buat ape..haha!


tapi malang memang tak berbau lah bro!
masa kali ke 5 tu,aku ditimpa kemalangan (T.T)
aku meluncur dan tiba tiba ada bonjol lepastu aku terpelanting jauh ke depan
masa tu memang super sakit okeh!
aku terdiam 10 saat sebab sakit gell
pastu memang ibarat sudah jatuh ditimpa tangga lah
masa 10 saat aku terdiam tu tiba tiba di saat ke 9, farah yang tengah laju meluncur dengan kelajuan 250 km/h tu tak dapat mengawal balance dan telah melanggar aku!
ya Allah board tu sudah lah berat..ditambah pulak dengan kelajuan yang super over tu..pastu dengan muscle bahagian belakang aku yang tak berapa nak develop neh..
hadui mak oi! memang aku pitam 17 saat lah!


aku terus terbaring sebab super sakit dan tak mampu nak bukak mata dan berkata apapa
17 saat lepas tu aku rasa kelam dan kaki tak dapat nak gerak
5 minit lepas tu baru aku bole gerak jari jari kaki aku
syukur alhamdulillah (=


nak berdiri tak mampu..so aku disuruh berehat kejap
aku baring & as usual lah aku yang suka nak menangis neh telah menangis..boo!


nasib datang ramai ramai
so bole lah mereka tolong papah aku ke cabin atas bukit tu ha
adoi aku baru main 45 minit kot
kitorang sewa package untuk student : 250 rubles untuk 3 jam


tapi mengenangkan diri aku yang dah tak boleh nak gerak banyak aku pon blah la awal
arghhh nanti lepas balik dari italy aku nak main lagik
tak kire!


 inilah dia si farah yang telah melanggar aku haha..peace beybeyh!(^.^)V
dan inilah kawan yang paling risau pasal aku: alson wong..hari hari pon tanya
dan dia lah yang dok teman aku kat cabin tu


tak pe..ini semua pengalaman aku
esok lusa tulatnya badan aku memang sakit sakit lah
but hey guys,bila lagik kan?


snowboarding memang super ohsemm weyh!


klik sini untuk tinjau pasal sejarah snowboarding ^-^

aku harap suatu hari nanti aku bole buat style macam ni ahhh
ouh aku jumpa snowboarding tricks neh weyh!
stylo gilaaaa kot! 
nampak macam sorang je yang tengah buat kan?
tapi actually ada 10 orang yang buat untuk bentukkan macam ni
cool beybeyh!:D


ouh aku nak main main dan main sampai lebam!


okeh aku akan make sure aku akan beli satu board neh untuk lekat kat dinding rumah aku
barulah rumah aku nampak super cool!


ciao ciao ^-^
dR_t0ts ^o^
ouh herlow again nice people!^-^


dalam post yang lepas aku cakap aku tak dapat nak selamatkan pix winter holiday aku kat paris tu kan?
ha masa 4 tahun lepas aku berjalan ke 2 negara actually : france & england
tapi kat france tu aku jejak paris je..for 5 days kot aku rasa


tapi kat england tu merata jugak la aku jalan jalan cuci mata
kalau nak dibandingkan paris & england,aku prefer paris sebab sangat romantik!
england tu macam normal english europe country la..
sebuk habis kat kota london yang gah tu
sampai kan kat udara pon ada traffic jam okeh


duduk dalam flight pon kau bole nampak banyak kapai terbang dok beratuq tunggu masa untuk landing..style ha!
first aku tengok ada jam kat udara tu
nampak sangat heathrow airport,london tu super busy!
airport die xdak la besaq gah macam klia tu ha..tp mmg busy la


ok..ini jelah pix2 yang aku dapat selamatkan pon..hukhuk..
better something than nothing rite? >_<


 tiga sekawan!hee kalau korang perasan belakang sana big bang..bang bang bang!
 ouh ini dalam london eye..punya lah lama nak tunggu benda tu habis pusing kami pon berposing la bro haha!
 ha tengok belakang tu..london eye ^.^
 ouh yang ni pulak kat madame tussaud!
kat sini ada patung patung lilin yang dorang buat ikut sebijik size muka bentuk pelakon2
ada banyak patung wax artis artis fofular tapi aku malas nak upload suma
haha aku tengah malas tahap moksya!
 neh plak kat birmingham
kami gi sini sebab nak jumpa kakak kepada feel yang keja kat sini
perhhh best gila keja oversea sebab gaji memang walla la bro!
 ouh kami telah tiba di manchester united beybeyh! >.<
 haha aku suka pix neh sebab i-roki dah hampir meroyan bila dia tengok pix neh!
aku dah berjaya sampai kat old-trafford bro!
kadang2 bila aku pikiaq balik macam mimpi pulak suma neh haha!


 aku duduk kat seat alex ferguson bro!
ouh maaflah..aku kagum rooney hebat main tapi aku slurp sama christiano ronaldo!
super kachak kan mamat neh?

okeh setel dua posts pasal trip winter holiday aku..woohhooooo!

2 tahun berikutnya aku ke turkey
nantikan!

tahun neh aku akan ke italia..hoyehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!
dR_t0ts ^o^
ouh gud day people!^-^


harini sabtu & aku macam takdak arah tujuan di hujung minggu..toleh kiri ayam dok study peads dia nak exam slase neh..toleh kanan roommate aku tengah bace surgery prepare for state exam..omg! aku tak dak semangat takdak sikit pon untuk study!*pangggggg dari i-roki*


dalam 5 hari lagik aku dah nak terbang ke italy..hoyehhhhh!


okeh aku malas nak membuang masa & tenaga. aku mahu jugak upload pix percutian aku ke paris 4 tahun lepas..


ouh aku perlu upload sebab tahun lepas laptop usang aku diserang virus jahat yang telah menghilangkan folder gambaq gambaq percutian aku kat paris tu


so aku curik jela pix kat muka buku aku tu dan perlu di upload di sini supaya kenangan itu kekal!





okeh ini je pix yang ade kat facebook aku tu ha..omg! sebenarnye ade 200++ pix tapi hanya ini yang dapat di selamatkan..arghhhhhhh!!!!!!!! aku rasa aku bakal jadik gila tapi takpa..sabar itu separuh dari iman..kusss semangat yob!

ouh aku nampak berlainan bila aku belek belek balik pix aku yang lama lama..nampak gilo aku semakin dimakan usia..ouh nehiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 haaa tiba tiba aku jumpa satu gambaq lagik
hari last kat paris tu kami ke disneyland
lawa kan?
macam dalam fairy tale!
tak puas jalan sehari kat disneyland neh sebab banyak gell tempat yang syiok syiok !
ouh aku mesti ke paris lagik suatu hari nti >.<

haaa..ini dalam train..muke penat bajet comel!

ape aku boleh cakap pasal paris adelah negara neh sangat romantik n best!
aku tak tau kenapa tapi bila jejak je kaki comel aku kat negara neh aku rasa suasana environment orang2 dia memang romantik..memang kalau aku berduit dan mampu aku nak jejak lagik..
maybe honeymoon nanti? :p



dR_t0ts ^o^
cantik versus buruk
baik versus jahat
dulu versus sekarang
muda versus tua
sempurna versus cacat
hitam versus putih
siang versus malam


macam macam bolih jadik bila cakap pasal versus,kan?^-^
inilah benda yang aku nak cakap kat sini hari ni.versus. aku versus aku.
aku versus aku yang dulu versus sekarang. perbezaan yang aku rasa aku mula sedar sejak aku kenal i-roki. mungkin hati aku lebih tenang dan bahagia.

jika di pikir pikir akulah manusia paling teruk kat sini.banyak hal dan kes yang jadik. dan kalau tnya aku yang dlu mesti aku akan jawab: ahhh dia tu yang salah dia tu yang buat dulu dia tu yang tu dia tu ini bla bla bla.

selalu salahkan orang tapi tak pernah nampak salah aku sendiri. yep itulah aku dulu. selalu nak lari dari masalah dan salahkan orang lain. mungkin masa tu aku terlalu ikut darah muda.perhhh ayat aku memang makin gamptutttttt >_<

tapi betul.itulah salah aku.patot dari dulu kalau ada masalah,aku patot hadapi & terima salah diri jugak. ahh dah nama pon bergaduh of course it takes two to tango bro! 

sekarang aku dah sedar kalau ada masalah kalau bergaduh kalau tak puas hati pasti bersebab dan ianya melibatkan dua pelah pihak.tak kisah dengan kawan,tunang,suami,boifren,gepren. mana mungkin satu benda jadik sebab sebelah pihak ye idak? ya itulah biji benih pergaduhan bercambah.

lawak bila pikir balik pasal benda benda dulu. aku lah manusia yang selalu nak mengikut hati perasaan yang ntah apepe ni ha. ouh mai.kalu bole di hitung salah silap aku tu macam bijik kacang hijau,memang aku boleh membentuk sebijik bus express.memang banyak gila. dan aku patot bersyukur aku masih punya kawan kawan dan tunang. 

maknanya di situ Allah tu nak bagi aku peluang untuk betolkan salah silap aku. so kalau sekarang aku buat baik tapi dibalas tahi,aku terima seredhanya sebab aku rasa itu semua balasan dan itu lah perasaan orang yang pernah terkena salah silap aku dulu.sakit takpe asalkan berbaloi. yup hidup ini memang karma: wut goes around comes around. aku percaya itu.

semua benda bermula dari hati.betul kan? kalau hati kau dari awal2 dah busuk memang buat apepon takkan pernah ikhlas dan wangi. so untuk bermula berhijrah berubah ke era baru first thing of all adelah hati. 

macam mana nak bersihkan hati? aku rasa bermula dengan hubungan kau dengan Yang DiAtas Sana. kau bersihkan dulu hati nurani kau dan lepas rasa macam tenang dan sedikit kekuatan,berubah.  cuba cuba dan cuba. the starting part is always the hardest one but u can overcome it,then all is yours(=

aku tengah cuba dan belajar. plus umur dah macam mak budak ni aku rasa macam geli bila nak berperangai macam anak anak. ya aku lah manusia yang perlu banyak fikir pasal 'versus' tuh. 

sebab tuh aku cakap bukan mudah untuk berubah dari tanpa arah ke sejadah dari jalanan ke sujud menghadap Tuhan. 

aku harap aku masih belum terlambat untuk berubah dan mengubah aku versus aku sebelum aku grad.amin. sebab lepas dah grad aku dah ada dunia baru.dan aku tau aku perlu mula sekali lagi.

yapp,itulah azam tahun baru aku sempena aku dah hidup sesuku abad =)

manusia yang aku sayang di sini.
dari mereka bermula lah aku versus aku.


dR_t0ts ^o^
BISMILLAHHIRAHMANIRRAHIM ^-^

yepp! ini adalah pertama kali aku nak meniaga untuk mencarik rezeki!
haha ayat aku kelihatan memualkan
wutever loser!

aku bagai tak percaya bila aku buat iklan neh & post kan fb!
omg aku akan meniaga woi!
aku ingat macam mana orang kutuk masakan aku dolu dolu
but now aku dah boleh meniaga

aku akan cuba buat sebaik mungkin
and kalu berjaya mungkin boleh cuba kali kedua
dan mula lah aku pasang angan angan mat jenin!

duduk di bumi orang ni pasti buat kita semua rindu and lebih menghargai tanah air
itulah aku
lepas datang sini baru ngidam nak makan itu ini
and now aku dah bole masak satu itu ini
hoyehhhh! >_<

aku buat bisnes neh bersama bff aku : shaliny manikam
haha dia dah bising suruh aku sebut pasal dia kat blog aku
okeh ada cerita pasal shaliny manikan & i-roki
nanti nanti aku cerita okeh?

harap harap bisnes kami kali neh laku lah
amin!

so kawan kawan adik adik nizhnianz
mari sokong kami dengan membeli nasik kandaq penang mai!

perut kenyang suka hati
hati suka otak geliga
otak geliga badan gumbira
badan gumbira hidup bahagia!
\(^.^)/
dR_t0ts ^o^
qahwah? kahve?
ape neh?
inilah asal usul nama kopi aka coffee ^-^


ya aku adalah penggemar coffee
sehari tak dapat aku rasa macam tak lengkap!
ya aku lah salah seorang penagih kopi di alam semesta ni ha


coffee sedap dan buat aku rasa lengkap
dari sekolah memang wajib minum coffee
korunk suka tak?


ok wutever lah kan
hari ni aku rasa terpanggil untuk cari info pasal kopi sebab ada cakap bagus ada cakap tak bagus pasal kopi neh
so aku malas nak dengar gossip gossip liar pasal kopi feveret aku neh
so lets check it out beybey! >"<


asal nama kopi based on wikipedia (:
"..The first reference to "coffee" in the English language is in the form chaoua and dates to 1598. 
In English and other European languages, coffee derives from the Ottoman Turkish kahve, via the Italian caffè. The Turkish word in turn was borrowed from the Arabicقهوة‎, qahwah
Arab maintain that qahwah originally referred to a type of wine, and gave its etymology, in turn, to the verb قها qaha, signifying "to have no appetite",since this beverage was thought to dull one's hunger.."


coffee neh ada baik buruknya of course lah kan
mana lah ada benda yang baik aje kat dunia neh

so bagi penggemar2 coffee jangan lah risau sangat 
boleh minum 3-4 cawan sehari
tapi janganlah over sangat sebab banyak jugak side effects coffee

macam orang cakap : be moderate in everything u do! ^-^

nak tau apa baik & buruk minum coffee?
boleh lah klik di bawah sini :D

untuk para wanita di luar sana,artikel ini untuk anda 
klik lah dan bacalah>_<

so harap dengan artikel2 neh bole buatkan malam malam anda tidak lagi dibayangi mimpi resah fikiran gelisah akibat menjadik penagih kopi seperti aku!

entah buaya entah katak
entah ya entah tidak
so layan ajelah!>.<



dR_t0ts ^o^
piat?
ape tu? lepat? piat telinga?
piat tu dalam bahasa Rusia..dalam bahasa Melayu piat itu adalah lima


kenapa lima?
hahaha sebab tahun 2012 nih aku dah dua puluh lima!
ok toiek gila..
toksah mengarut
baik kau kembali ke pangkal jalan eh!
panggggg *sekali lagik i-roki penampo aku*
cis!


lima di sini adelah hostel lima
4 tahun aku hidup di hostel lima bukan di kaki lima heh!
masa second sem first year dulu aku telah berhijrah ke hostel lima
penghijrahan yang aku rasa berbaloi sebab macam macam daaa
dan kalu aku tak berhijrah mungkin aku bukan aku sekarang
hahahhahahhahha!


ok ini adalah post terakhir aku untuk hari ini ye anak anak
memang hari ni aku dah set kepala otak aku nak tulis blog blog banyak banyak sebab lepas neh aku dah busy..aku nak kena pegi shooting sana sini..busy sungguh jadik diva neh!


ok loser baik kau diam!*aku cakap dalam hati untuk diri aku*
aku takde lah nak merapik apa pon
just sebab mereka inilah aku telah berubah menjadik aku yang aku ni
kalau tak hidup aku macam terumbang ambing
biasa lah culture shock datang negara orang puteh neh
dan di sebabkan mereka inilah aku rasa hidup aku bermakna 4 tahun aku di hostel lima ^-^


syukur Allah bagi kesempatan untuk aku dapat kawan baik macam ni kat Rusia ni
cuma bila aku dah tahun lima aku pindah & meninggalkan mereka di hostel lima
ya semua berkenaan dengan lima
mintak mintak lah aku dapat lima untuk semua papers final aku nanti..amin..haha!


eh sape dorg yang dah tolong aku berhijrah tu?
jum aku kenalkan kat korang sape yang ada masa aku berhijrah dulu ^-^


 haha aku nak jugak interframe muka aku masa aku tahun empat
masa neh aku bajet bibir aku ala ala angelina jolie
bluwekk muntahhh sekarang!

 ini kak ryna
yah kami dua punya 2 rahsia yang besar
hanya aku yang tahu macam mana dia dulu
dan hanya dia yang tahu macam mana aku dlu
Alhamdulillah sekarang hidup kami dah ok
tau tak aku bangga dpt kak ryna neh as kawan baik
dia lawa dia kaya dia baik dia rajin dia pandai masak
pakej yang lengkap kan?
untung abg azri dapat dia as a wife=)


 ini feel..
dia neh nampak garang tapi bila dah kenal dia bukan garang tapi bajet macho!
hahaha




 ini ayam!
omg memang sesuai sangat lah nama tu bagi dia
mulut dia pun macam ayam
tengok lah muka dia tu pun dah macam ayam dah aku tengok
hiii ini junior aku yang aku kira macam adik sendiri dah=)
dengan dia sama jugak macam kak ryna kami bole share semua benda
ya pix ni paling aku sayang sebab aku susah nak dapat amik pix dengan ayam neh!
sabau ajeleee


kak ryna & feel yang best
mereka dah grad dan tinggalkan aku kat sini dengan 1001 kenangan manis dan pahit
aku taktau lah kalau dorg ade bace post ni sebab dorg dah jadik dokter pun
kalau dorg ade bace
aku mahu cakap dua benda
terima kasih banyak banyak jasa korang tak terbalas
aku sayang korang ketat ketat takmau lepas!^-^

yep! 
inilah orang nya yang banyak tolong aku masa aku susah masa aku senang masa aku jatuh masa aku kat atas masa aku kat bawah
kita semua ni susah senang sama sama
bukan lah maksod aku takde orang lain yang dah tolong aku
tapi bagi aku mereka ini banyak berjasa
jasa yang super besa dan tak tau lah aku mampu balas atau tidak
plus aku dah pandai masak pun sebab dorg ni jugak lah yabedabeduuuuuuuu

cuma di saat saat akhir dorg di Rusia aku telah bhijrah ke hostel pertama
dan aku tak berapa berminat dengan pertama
cinta pertama tahun pertama adalah benda tak best

aku harap hubungan kami akan kekal abadi sampai mati sampai syurga!^-^

ps: aku upload pix kat tempat yang same je sebab aku amat malas nak edit pix kat tempat lain so korang layan ajelah eh!
pss: ari ni je aku da buat 5 post! ya aku rasa aku da mereng sawan biol tahniah!
dR_t0ts ^o^
mini c0oper!
yeahh ini impian aku sejak aku sekolah menengah
haha! aku tengok cite hape tah pastu nampak kereta mini neh dan terus jadek meroyan!
and lucky me sebab i-roki juga berminat


ekceli impian i-roki adelah subaru
tapi aku rase bile die tengok aku terkinja kinja nak jugak keta mini neh lalu dia pun layan jelah aku hahaha aku menang lagik yeshhh beybeyh!>.<


kereta mini impian aku & i-roki neh perlu dilaksanakan jugak
sebab kalau tak dapat keta mini neh kami takmo kawen lagik
hahahahaha! 
menyampah nya lah ayat aku tu kan?


tapi bila aku tenung balik keta mini neh
tenung keta mini eh bukan mamat panas meletup dalam tu
cuba kau tengok keta mini ni?
comel sungguh!
macam i-roki aku tu


aku tenung lagik
okeh!
keputusan muktamad
i-roki, kita kena dapat ini satu sebelom kita kahwen
bia takde hantaran lain janji dapat ini
inilah impian aku setelah 25 tahun aku hidup tak pernah ade impian dahsyat dahsyat macam neh!
okeh impian aku paling dahsyat adelah aku nak kawen dengan awal ashaari!
panggggggg! ya i-roki telah penampo muka aku sebab gatai sangat!


jadik untuk tanak dapat penampo free dari i-roki baik aku pasang impian lain
iaitu memiliki kerete mini ini sebelum aku dah tak anak dara hahaha!


pon pon pon pon pon pon!
kereta kecilku berbunyi
kereta kecik warna merah 
boleh di bawak ke tempat kerja!


ps: aku dah mula terbayang dan berangan bila aku pegi keja dengan naik keta mini neh..heh heh heh..sure aku akan nampak macho gila beb!
so ini lah mesti!
dR_t0ts ^o^
"kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
kau hantar pesanan suruh aku terima kamu
w0o 0o 0oo benarkah rasa itu~~"


baahaahaha!
ya rasa itu memang super benar!
itulah hubungan permulaan aku bersama incik tunang hanya mahu dikenali sebagai i-roki!
kenape i-r0ki?
i sebab die dah berjaye dapat talipon tangan impian die : i ph0ne..booo!
r0ki sebab dia kata dia c0mel dan ganas ganas manja
ok wutever i-roki! panggg~


aku dah bertunang!
yeyeahhhhhh! itulah kenyataan poyo aku
aku sudah jadik tunangan orang woi!
tolong lah penyepak muka aku sebab aku rasa macam sedang main kawen kawen takpun main masak masak sebagai macam bukak mata tutup mata aku masih tak percaya!


aku kenai i -roki ikut muka buku je
muka buku neh kadang kadang berguna kadang kadang tak guna
sebab aku putus cinta pertama ikut muka buku aka tak guna cis!
tapi aku kenai cinta terakhit ikut muka buku jugak hoyehyeh beybeyh!


ramai suka appr0ach lalu bertanya
wh0aa kak erna weyh t0iek weyh erna  woi mcna h0i tepung(ya aku punya banyak gelaran yang tak membantu aku untuk jadik artis glamer suatu hari nanti)
ok dorg tanye: macam mana aku kenai i-roki?
aku pun seperti biasalah
akan menjawab terjahan2 wartawan yang bertubi tubi sambil tertunduk malu dan tersipu malu
"ouh aku kenai dia ikut muka buku..hihikhikhik.."
lalu aku termuntah dalam hati sebab aku rasa aku dah berjaya jadik gedik yang geli tu!


ya dunia! ketahuilah bahawasanya
aku erna nadia anak noordin berkenalan dengan incik tunang i-roki ku di muka buku
paskan ye..
kami tak pernah kenal pun before neh haha!


macam mana kami kenai ni?
jeng jeng jeng!!!*drum bertalu talu*


of course la i-roki yang gedik tu tegur aku dulu
aku masa tu tengah tingtong sebab menonggeng putus cinta lah katakan
i-roki pun nak jugak la tonggeng2 putus cinta neh
dia pun dok search la kat muka buku tu mana la aweks cun yang aku nak ayat neh
so dia nampak lah muka buku aku yang of kos aku letak pix yang paling comel
yelah aku tengah kesunyian pastilah takmau saham aku merudum
dan i-roki pun tertipu dengan gambar profile aku tu
lalu dia pun menegur aku kat mukabuku dengan menghantar pesanan : salam


aku masa tu malas nak layan sebab bila aku bukak page i-roki aku ingat budak skolah rendah mana lah yang nak kenal aku ni?
sebab muka dia memang macam budak skolah lepas sunat
comel betol  bajet comel!miahahhahaha~


lalu dari satu pesanan sehari dia pun tambah  add lah aku
kat sana lah dia dapat no tepon rusia & malaysia aku
dan i-roki yang bagai dapat kuasa sakti telah membuat 'panggilan rindu' akak miss-call aku
aku masa tu pastilah terloncat suka
ada orang nak mengorat weyh! aku bangga 2 minit pastu aku bajet lah rilek2 je
so dari situ kami jadik kawan..kawan baik..err aku rasa lebih dari kawan sebab dia macam tak boleh tak ade aku sehari
dan aku pun tak boleh kalau tak ym dengan i-roki
kenal punya kenal kawan punya kawan aku rasa kami banyak persamaan sebab dengan i-roki aku boleh cite everyting
takde sorok sorok punye lah sebab aku rasa sangat senang
dia pun aku rasa macam tu


first time kami jumpa mata ke mata adelah pada 
13/07/2010
patot aku jumpa dia 12/07/2010 pada jam 1130 malam di klia
tapi aku super cuak sebab muka aku memang horror gila masa tu
yelah perjalanan balek dari Rusia ke Msia akan mengambik masa 2 hari
sebab wajib transit..
jauh bebeno lah pulak JPA hantaq aku blajaq neh oi!
so aku tak mandilah
sampai klia baru aku mandi sebab aku nak gi first date oi!


so masa aku jumpa i-roki tu kami masing masing malu malu kucing miang tu
dia nak bawak aku balek penang
yeay jimat duit flight aku haha!
masa dalam keta nak balek penang tu i-roki yang pemalu ni mmg malu lah
dia diam diam pastu senyum
penyegan sungguh!
aku ni memang tak boleh diam diam neh..aku rasa macam nak sawan je bila sunyi sepi neh
so as usual aku lah yang dok potpet potpet macam mak joyah sport tu ha
hai sabo jelah aku ni malu jugak mase tu tapi aku kontrol hensem la kan


so sampai penang i -roki jadik menggelabah mat amin sebab dia kena jumpa parents aku
haha hamek hang i-roki!
tapi i-roki memang best sebab dia nampak bertanggungjawab
so lepas dah 3 hari i-roki kat penang,aku & dia makin rapat
Alhamdulillah ^.^


tapi kami tak bercinta lagik
haa..dia 0fficially ajak aku jadek awek dia pada 
28/07/2010
sebab first dia tegur aku kat mukabuku tu adalah pada
28/03/2010


schweet sangat waktu neh sebab aku terkejut beruk gila masa tu
masa tu aku pegi tolong bff aku buat keje sikit
pastu tiba tiba bff aku ni cakap nak ajak aku teman die pegi jumpe kawan die
so aku pun ikut lah
tibe tibe bff aku ni cakap yang kawan die tu nak ajak g kfc,queensbay jumpa sana
aku pun ikut ajelah mak kiah oi
so aku pun order la makanan fevret aku aku kat kfc tu
dah order dan aku pun duduk lah tunggu mana lah kawan bff aku ni


tiba tiba
jeng jeng jeng *kompang bertalu talu*
i-roki muncuk dengan sebijik cake kat tangan
aku rasa muka aku macam dah takdak darah merah masa tu
memang aku dah jadik mahsuri yang berdarah putih tu
ayam berak kapoq ok!


yelah i-roki tu orang teluk intan,perak darul ridzuan
aku ni duduk kat pulau pinang pulau mutiara
hoi dia ingat macam 30 minit perjalanan ke nak main cak cak macam neh
memang super excited lah aku mase tu kan


kat atas cake tu ade tulis : 'sudi tak awak jadek awek saye?'
ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
aku kalau takde adab sopan dan nilai murni memang aku dah terkam i-roki kot!
tapi aku still bajet macho
aku senyum sampai kejang kejang dah bibiaq sexy aku ni ha
masa tu mmg aku tak pedulik dah la bff aku tu
haha sory babe aku terlalu excited!
so pas bff aku blah kami pun jalan jalan kat lua queensbay tu
amik angin laut n angin malam
and bila dia cakap hari tu 28 haribulan baru aku paham
heee dan pade malam tu lah kami dah officially bercintan cintun!haha!


hepi sebab aku rasa Allah dah bagi lelaki yang betol boleh jaga aku
tengkiu i-roki i love u! ^-^


aku ni seorang yang sangat manja & mengada ngada!
susah nak jaga aku ni ha
al maklumlah anak bongsu lah katekan
ade kaitan ke?
ade ok! anak bongsu ni dia suka perhatian lebih & manja overloaded!


so kami pun mula lah pergi dating sana dating sini
Alhamdulillah kami dah boleh lupa kisah hitam kami =)


masa balik summer 2o10 aku hepi sebab banyak jalan jalan pusing malaysia


inilah pix first aku & i-roki
bermulalah destinasi aku & i-roki
pix neh di ambil oleh current rumm8 aku;nad azmi >.<
kat vanggey,ipoh mase neh
i-roki cakap mamak sini besh!
herlow syg,im from penang di mana mamak2 suma super best
bluweeek nak jugak menang! >3<
 ouh lepas lepak vanggey kami pegi genting!
hoyehh memang best dapat main solero shot tu! 
aku boleh naik 20 kali sebab aku suka benda yang adventure2 neh
hahaha besnya bole jerit jerit masa tu! ^-^

 ini pulak kat melaka
hamb0ih berjalan sakan aku ngn i-roki !
paling adelah asam pedas melaka..
perhh berpeluh peluh aku ngn i-roki santap mase tu..
terbaek lah asam pedas power melaka!calit sket orang melaka~

 ouh ini kat genting gak
aku malas nak susun bawak pix neh naik atas 
hahaha kenapa pix neh?
pix neh untuk tunjuk yang kami sama tinggi!
banyak orang cakap aku lagik tinggi haha!
tuh la aku da cakap kat i-roki aku lagik tinggi tapi dia tetap menafikan spekulasi tersebut
ahh pegi ukur tinggi
ya kami sama sama 160 cm okeh!
ok wutever janji bukan i-roki lagik tinggi haha!

 ha ini pulak kat sungai klah,sungkai,perak
kami pun xtau macam mana bole sesat sini
i-roki yang bawak aku
tapi memang best tempat neh sebab dia ada sauna semulajadi
dia ada kolam air panas & kolam air sejuk
dia ada macam macam tapi tak mampulah eden nak gi semuo tompek kan!
so kalau korang nak jalan jalan mandi manda bole lah ke sini=)

 ha ini kat queensbay,penang!
ini lah first couple shirt kami haha!
susah gile nak carik size i-roki yang super mini tu
jadek kami beli baju kanak kanak
haha nasib dua dua pun size 'S'
nak jugak snap dalam fitting room kan!
ps: bilek asing asing eh..neh sebab nak amik pix je,huh aku tau ade orang dah mula pikir kami masuk fitting room haaaaa~

 ouh ini pix fevret aku sebab i-roki nampak schweet gile!
plus this is my first time wearing dress!
masa jalan jalan kat gurney tu i-roki nampak dress neh
terus beli dan terus dia suruh aku pakai
omg omg omg!
aku terasa seperti ayu gila bila pakai macam neh
tapi i-roki suka tengok aku pakai dress
yelah aku neh perangai kasar kasar jadik bila aku pakai dress aku jadik ayu
ok wutever:p

 warkah adinda(1) dari i-roki untuk aku!
haa jangan taktau i-roki neh seorang yang kuntum ok
dia super schweet dan sangat suka berpuitis
kadang kala aku sampai telelap bila dia mula berpuisi haha sorry i love u!
ini adalah lagu hasil tulisan i-roki
masa dapat neh muka aku merona merah jambu..malu !

onitsuka tiger!
yeahh aku berjaya dapat satu sebab i-roki nak jugak aku ada satu tiger!
sebab dia ada satu jugak
meriah betul kasut neh
yeah dah ade kasut kapel jugak baaahaha!

yepp itulah kisah awal aku & i-roki
kalau di tanya apa perasaan aku sekarang ni
aku akan jawab : Alhamdulillah,lelaki impian aku dah diperkenankan
aku tak kesah pasal paras rupa pasal harta benda sebab aku pernah dapat satu dulu
kan orang cakap: biarlah lelaki yang sayang perempuan tu lebih dari perempuan tu yang terlebih lebih ^-^

dengan i-roki, kisah hitam aku telah pupus..yeaaa >_<
dan dengan i-roki aku rasa aku adalah aku

pss: i roki dah mengalami perubahan ye anak anak
masa awal dia kenal aku berat dia 48 kg sama dengan aku
tapi bila da nak masuk 2 tahun dia dengan aku berat dia dah naik 10 kg!
sekarang i-roki dah 58 kg!!
aku maintain okeh!
betollah kata orang..bila bahagia senang hati! ^-^